• Van der Horst Vastgoedinitiatief
  • Van der Horst Vastgoedontwikkeling
  • Van der Horst Vastgoedconsultancy

Officiƫle opening Brede School met sporthal Aan de Bron te Weert

De nieuwbouw door GPB Bouw van de Brede School Aan de Bron in Weert met bijbehorende sporthal is afgerond. Op zaterdag 20 juni 2009 is de officiële opening van het complex.

Aan de Maaslandlaan is een accommodatie van allure verrezen waarmee Weert zich tot in de verre omtrek kan laten zien. Een sporthal geschikt voor breedte- en topsport, een multifunctionele sportzaal, een moderne kantine, ongeveer 20 ruimten voor onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaal, een zaal voor welzijnsactiviteiten, allemaal met elkaar verbonden op een zodanige manier dat de multifunctionaliteit maximaal tot zijn recht kan komen. Het buitenterrein (bestrating, aanleg groen etc.) wordt in juni 2009 afgerond.

Met de werkzaamheden voor de brede school en sporthal werd in november 2007 gestart. Op 30 mei 2008 vond de eerste steenlegging plaats door de wethouders Heuvelmans (onderwijs) en Sijben (sport). Vanaf april 2009 kunnen basisschool Aan de Bron, Kinderopvang Humanitas, PUNT welzijn, diverse scholen voor voortgezet onderwijs en veel sportverenigingen hun activiteiten voortzetten in de nieuwe accommodatie.

Alles onder een dak

Basisschool Aan de Bron heeft nu nog twee locaties: één aan de Emmasingel en één aan het Overmazepad . Beide vestigingen worden samengevoegd aan de Maaslandlaan. De brede school omvat een schoolgebouw voor 17 lokalen (ongeveer 375 leerlingen), eigentijdse ruimten voor kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal en activiteitenruimten voor PUNT Welzijn.

De nieuwe sporthal bestaat uit een grote hal geschikt voor top- en wedstrijdsport en voor lessen lichamelijke oefening voor diverse onderwijsinstellingen die tegelijkertijd in drie verschillende zalen kunnen plaatsvinden. Verder is er een vaste tribune voor zo’n 250 toeschouwers en een telescopische tribune met nog eens circa 450 zitplaatsen, totaal dus zo’n 700 toeschouwerplaatsen. Ook beschikt de hal over een eigen moderne kantine met aanliggende vergaderruimten. Naast de grote hal ligt een multifunctionele sportzaal die als extra speellokaal wordt gebruikt.
 
Op het buitenterrein wordt een speelplaats voor de school en kinderopvang gerealiseerd, evenals verschillende fietsenstallingen en een parkeerterrein met 130 parkeerplaatsen. Het omliggende groene gebied wordt flink verbeterd, waarbij het (waardevolle) bestaande groen voor een groot deel gehandhaafd blijft en wordt aangevuld. Het geheel vormt een open park waar ook de buurt optimaal van kan genieten.   
 
 
 

Feestelijke opening

De officiële opening van het nieuwe complex vindt plaats op 20 juni 2009 van 10-11 uur. Hierna volgt een feestelijke open dag met spectaculaire demonstraties op het gebied van beweging. Tijdens deze open dag is tevens de nieuwe accomodatie te bezichtigen.

Drupal